Familjeberättelser – vart kikar kan leda

vad kikar kan leda till ..

Jag kommer fortfarande ihåg dagen då jag fyllde 16 väldigt bra och var väldigt stolt över den coola mopeden som jag verkligen inte räknade med längre och var ordnad för mig ändå. Nu kunde jag åka vart jag ville och såg mig redan på vägen med semestern precis runt hörnet. Som varje år ville mina föräldrar åka till Tyskland en vecka eller två, jag kände inte riktigt att gå med dem. Efter några diskussioner fram och tillbaka var det inte nödvändigt i slutändan och det ordnades på ett sådant sätt att jag kunde göra min verksamhet lite kontrollerad av grannarna. Det ordnades att jag kunde stanna en vecka till med min moster Els och farbror Jan, båda närmade sig sextio men fortfarande unga på sitt eget sätt.

De första dagarna efter att mina föräldrar gick tillbringade jag med några vänner. Vi gick överallt på våra mopeder och jag gillade den friheten. Flera av dem åkte på semester med sina föräldrar nästa vecka, så jag bestämde mig för att gå till mostern och farbror som väntade mig på söndag kväll.

Runt klockan sex vände jag mig till trädgårdsstigen i deras fristående hus i utkanten av Oosterhout .. Dörren gick upp och moster Els välkomnade mig spontant med “Hai Frans! Trevlig moped!” Jag sa henne att vara väldigt stolt över det sak och hon föreslog att jag skulle lägga den i garaget så att det skulle vara säkert. “Är farbror Jan inte där?” Jag frågade och fick veta att han inte skulle vara hemma på jobbet i cirka fyra dagar från Norge.

“Så, var är du? Vad ska du äta och dricka?” Jag antydde att jag skulle vilja ha något från en smörgås, varefter moster sa: ”Sitt på terrassen, jag kommer precis där.” Lite senare kom hon med en tallrik med några rostade smörgåsar och två glas mjölk. Hon satte sig i gräsmatta stolen diagonalt mittemot mig och vi började äta. “Så, har du kunnat trivas lite på egen hand?” frågade moster Els. “Ah, jag måste säga att jag gillar friheten ganska mycket”. “Tja, du får det att se ut som om du är en fånge som just har släppts,” sade moster och skrattade. “Har du så mycket att dölja då?” Tja nej, men känslan av att du kan göra vad du vill, gå och lägga dig när du vill, sova in utan kommentarer. ”” Ja, och definitivt ta med tjejer; ja, jag fick dig genom vän “Jag sa att det inte hände men att jag hade en trevlig vecka ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *