Gruppsexberättelser – Drömresa genom Afrika

Vår långa omhuldade önskan att beundra naturen och djurlivet i Afrika hade gått i uppfyllelse. Vi turnerade genom Afrika tillsammans. Barnen hade stannat kvar hos vänner som de skulle slå läger med. För dem var det roligare än att resa runt i den här kontinentens hetta och damm. Efter att vi två först hade tittat på några städer i några dagar hade vi registrerat oss för en safari.

Vi reste i en 4-hjuls öppen jeep genom vildmarken, tillsammans med en lokal guide och ett annat par från Nederländerna, Geert och Rian. Geert var en affärsman i mitten av femtiotalet och Rian en mycket yngre, vacker kvinna i slutet av tjugoårsåldern, som det verkade vara mer kär i sina pengar än på honom. Vår guide, Uzuri, talade bra engelska, men efter att vi fick reda på att han också talade afrikaans var holländska det språk vi kommunicerade mest med. Det gick ganska bra och afrikanska var trevligt att höra också.

Safari tog oss genom National Game Park och på natten sov vi i så kallade lodges. Mycket lyxigt och fullt utrustat. Men nu var vi på väg till en äkta by, en så kallad kraal, där vi skulle övernatta.

Resan dit gick inte bra. Det hade regnat under natten och jeepen fastnade i leran. Lera som så att säga flöt på den sandiga ytan och vi kunde inte längre gå framåt eller bakåt. Fastnat i mitten av ingenstans. Inte en by i sikte och inte ett träd, buske eller sten som vi kunde fästa vinschens kabel till.

Efter mycket överläggningar beslutade Uzuri och jag att om vi kunde få något under bilens däck hade vi den bästa chansen att bryta loss. Eftersom det inte fanns något material i det breda området, fanns det inget annat än att använda våra kläder för det. Jag hade sett detta i en serietid innan och hoppades att det skulle fungera. “Det här är Afrika-mannen, vi måste improvisera”, förklarade Uzuri för de andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *